در چهلمین بهار آزادی شیروان 5 شهید در دوران انقلاب اسلامی تقدیم کرد

ساخت وبلاگ

در چهلمین بهار آزادی

شیروان 5 شهید در دوران انقلاب اسلامی تقدیم کرد

شهرستان دارالمصلین شیروان در خراسان شمالی پنج شهید در دوران انقلاب اسلامی ایران تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد.

این شهرستان بیش از هفت هزار ایثارگر، بیش از 50 هزار نفر بسیجی را در خود جای داده که از این مجموع شهدا، پنج شهید متعلق به دوران انقلاب اسلامی است.

به شمه‌ای از بیوگرافی شهدای دوران انقلاب اسلامی در شیروان می‌پردازیم؛

شهید معظم محمد فرهادی

شهید محمد فرهادی در مرداد ماه 1340 در شیروان در روستای زیبای زوارم از توابع بخش مرکزی شهرستان شیروان چشم به جهان گشود.

وی تحصیلات تکمیلی خودش را تا چهارم ابتدایی در روستای زوارم گذراند لیکن به دلیل فقر مالی برای کمک مالی به خانواده‌اش تحصیلات را رها کرده و به کار لوله کشی پرداخت، مدتی برای کارکردن مجبور شد به تهران برود.

شهید فرهادی چهره‌ای ساده و با صفا داشت دوران کودکی خود را در کنار والدینی متدین گذراند و برای آشنایی با سیره پیامبران و امامان به مکتب خانه رفت.

فقر و تنگدستی دلیلی برای نرسیدن او به همت عالی نبود، ستم و حرف زور را به هیچ وجه قبول نمی‌کرد. مردانگی و غیرتش زبانزد خاص و عام بود.

وی عامل بسیاری از فقر و بدبختی مردم را دیکتاتوری و زورگویی حاکمان می‌دانست. در رابطه با شاه منفور می‌گفت: «روشن‌فکری امام باعث شده تا مردم بفهمند شاه فردی ظالم و زورگو است».

سرانجام این شهید بزرگوار در مورخه 21 بهمن 57 در راه‌پیمایی برعلیه رژیم پهلوی در مقابل نیروی هوایی تهران بر اثر اصابت مستقیم گلوله، به فیض عظمای شهادت نائل آمد.

شهید معظم رمضانعلی خوش‌قامت

شهید رمضانعلی خوش‌قامت در سال 1344 در روستای آلخاست شهرستان شیروان متولد شد.

دوران ابتدائی را در شهر فاروج سپری کرد و بعد از فوت پدر به شهرستان شیروان رفته و همان جا ساکن شد.

دیپلم خود را در رشته علوم طبیعی کسب کرد و به عنوان معلم در فرمانداری برای پیکار با بی‌سوادی استخدام شد.

این شهید بزرگوار با مسائل دینی اسلام عجین بود و تمام آرزویش آمدن امام به ایران بود. وی به دلیل شرکت در جلسات مخفیانه علیه رژیم طاغوت و پخش اعلامیه حضرت امام (ره) دو بار توسط ساواک بازداشت شد.

هم‌زمان با راه‌پیمایی مردم علیه رژیم طاغوت در دی ماه 57 و با وجود بارش شدید برف و با پرتاب سنگ به سمت رئیس شهربانی از جانب وی مورد اصابت گلوله ژ3 قرار گرفت و مجروح شد و تلاش هم‌رزمانش برای نجات جان او فایده‌ای نداشت.

زمانی که مأموران ژاندارمری از تحویل جنازه شهید امتناع ورزیدند با فشار و تحصن مردم مجبور به تحویل جنازه شهید شدند تا اینکه مراسم تشییع شهید با شکوه و عظمت خاص برگزار شد.

چون در آن زمان مزار شهدا نبود شهید والامقام جدا از شهدای دیگر مظلومانه دفن شد. روز هفتم شهادتش با 12 بهمن و روز ورود امام به ایران هم‌زمان است.

 

شهید معظم محمد عابدی

شهید محمد عابدی در خرداد ماه 1316 در شهرستان شیروان به دنیا آمد. تحصیلاتش را تا مقطع دیپلم در شهرستان شیروان طی کرد. متأهل و دارای دو پسر است، به دلیل علاقه شدید به شغل معلمی این شغل را انتخاب کرد.

این شهید گران‌قدر فردی مهربان متین و دارای اخلاقی خوش و رفتاری شایسته بود در چهره‌اش همیشه تبسم نمایان بود.

ایشان معلمی نمونه و الگویی عالی برای سایر معلمان و دانش آموزان  بوده است؛ وی سالیان سال با جدیت و سرافرازی به امر تعلیم و تربیت پرداخت و از هیچ کوششی برای تربیت و آموزش نونهالان این مرز و بوم فروگذار نبود.

وی به عنوان یک نیروی فرهیخته‌ی فرهنگی با توجه به شناخت وضعیت نابسامان جامعه قبل از انقلاب و احساس وظیفه در خود شروع به مبارزه با حکومت طاغوت کرد.

این شهید بزرگوار برای ادامه مبارزات خود رهسپار مشهد مقدس شد و با شرکت در راه‌پیمایی و تظاهرات در 11 دی ماه 1357 به فیض شهادت نائل و در بهشت رضای مشهد مقدس به خاک سپرده شد.

 

 

شهید معظم علی تقویان

شهید علی تقویان در سال 1340 در شهرستان شیروان به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و راهنمایی مقطع دبیرستان را در هنرستان شهید علی تقویان گذراند، که در این دوران، زندگی وی هم‌زمان بود با آغاز درگیری‌ها بین نیروهای انقلابی و طرفداران رژیم.

فعالیت‌های عمده‌ شهید تقویان در دوران قبل از انقلاب اسلامی نوشتن شعارهای انقلابی بر روی دیوارهای شهر با وجود سایه‌های رعب و وحشت حاکم، شبانه روزی و با حضور آشکار در راه‌پیمایی‌ها و همراهی با انقلابیون در حمله‌های شبانه به منازل طرفداران رژیم بود.

سرانجام این شهید بزرگوار در مورخه 30 دی سال 57 در شهرستان شیروان همراه دیگر مردم مسلمان و مبارز از محل مدرسه‌ی علمیه شیروان شروع به راه‌پیمایی کردند که از طرف مأموران طاغوت به طرف امت حزب‌الله تیراندازی می‌شود که منجر به مجروح شدن عده‌ی زیادی می‌شود که شهید بزرگوار علی تقویان نیز جزو مجروح شدگان بود و در روز30 بهمن سال 57 به شهادت می‌رسد و در شهر مقدس مشهد تشییع و در بهشت رضای این شهر به خاک سپرده می‌شود.

شهید معظم حسن رفیق

شهید حسن رفیق در نخستین روز از فروردین 1339 در شهرستان شیروان در خانواده‌ای متدین و با خدا به دنیا آمد.

وی مجرد بوده و از شغل شریف کارگری امرار معاش می‌کرد و تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم در شهرستان شیروان گذراند.

این شهید بزرگوار همیشه ایمان قوی و چهره‌ای خندان داشت؛ به حلال و حرام اهمیت زیادی  می‌داد؛ یاری گر مستضعفین و بی بضاعت‌ها بود زمانی که دانش آموز بود از پدرش پول می‌گرفت و به دانش آموزان بی بضاعت کمک می‌کرد.

شهید گران‌قدر اهل مبارزه با دشمن بود. اوایل انقلاب اسلامی به خاطر تحمل نکردن جنایات رژیم بی رحم و فاسد پهلوی و احساس مسئولیت  پا به پای مردم در تظاهرات میدان امام حسین تهران جانش را در راه خدا به انقلاب اسلامی هدیه کرد. این شهید معظم در بهشت زهرای تهران مدفون است.

غلام‌رضا مینا

 

فرماندار شیروان تشکیل شورای اسلامی در کشور تجربه موفقی در واگذاری مسئولیت‌ها به مردم بود...
ما را در سایت فرماندار شیروان تشکیل شورای اسلامی در کشور تجربه موفقی در واگذاری مسئولیت‌ها به مردم بود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shirvanandishe بازدید : 88 تاريخ : چهارشنبه 17 بهمن 1397 ساعت: 23:33