مصاحبه اختصاصی با کوهنورد شیروانی فاتح قله لنین قرقیزستان

ساخت وبلاگ

کوهنوردی جزئی از زندگی من است/ امکانات و حمایت‌های مالی از کوهنوردان خراسان‌شمالی هیچ است

بانوی کوهنورد شیروانی و فاتح قله لنین قرقیزستان، ورزش کوهنوردی را جزئی از زندگی خود دانست و گفت: امکانات و حمایت‌های مالی از کوهنوردان در حد هیچ است.

ملیکا ولی زاده بانوی کوهنورد شیروانی، فاتح قله بالای 7 هزار متری لنین قرقیزستان در مصاحبه با خبرنگار فارس در بجنورد در خصوص سابقه فعالیت ورزشی خود گفت: حدود 14 سال است که بنده کوهنوردی کار می‌کنم و کوهنوردی را در ابتدا زیر نظر استاد حسین پیل پا و آقای پسندیده در شیروان شروع کردم و آن زمان فعالیت بانوان در کوهنوردی خیلی کمرنگ بود بااین‌وجود این بزرگواران بنده را نیز به جمعشان راه دادند و اجازه فعالیت دادند و از آن سال تاکنون کوهنوردی جزئی از زندگی من است و در این 14 سال حتی یک هفته فاصله بین برنامه‌هایم نبوده و مرتب درگیر برنامه‌های کوهنوردی بوده‌ام.

ولی زاده در ادامه افزود: 5 سال به‌عنوان سرپرست صعودهای ورزشی در قسمت سنگ‌نوردی فعالیت داشتم، نائب رئیس هیئت سنگ‌نوردی شهرستان شیروان بودم و ابتدا صعود به قله‌های اطراف شیروان، سپس قله‌های سطح استان و بعدازآن صعود به قله‌های سطح کشور را تجربه کردم و حدود سه سال است که برنامه‌های برون‌مرزی اجرا می‌کنم.

وی همچنین از جزئیات صعودهای برون‌مرزی خود سخن گفت و بیان داشت: سال اول به‌عنوان یک سنگ‌نورد در کشور مالزی در مسیر شاخ اژدها برای گشایش مسیر حضور داشتم که این صعود، جزء صعودهای برتر کشور انتخاب شد و در سال دوم در کشور گرجستان اورست کوچک قله کازبک رو صعود کردم و برای این صعود حدود 9 ماه تمرین داشتیم و اما صعود به قله بالای 7 هزار متری لنین قرقیزستان از آرزوهای شش‌ساله‌ام بود و از شش سال پیش تصمیم به فتح این قله داشتم اما به دلیل مشکلاتی این موفقیت حاصل نشد تا امسال که توانستم در اردوها شرکت کنم و برگزیده شوم و جزء فاتحین قله باشم.

ولی زاده همچنین اضافه کرد: در استان ما متأسفانه تا حالا خانمی نداشتیم که قله بالای 7000 را صعود کرده باشد یعنی صعودهای ما محدود به داخل کشور بوده و درنهایت به صعود دماوند ختم می‌شده است که البته بنده توانستم با حمایت دوستان، یاری خداوند و تلاشی که داشتم به‌عنوان اولین خانم استان موفق به فتح قله بالای 7000 متر بشوم.

وی در پاسخ به سؤال شیرین‌ترین و تلخ‌ترین خاطره‌ای که در این 14 سال در کوهنوردی داشتید چه بوده پاسخ داد: تمام لحظات کوهنوردی شیرین است یعنی از لحظه بستن کوله و آماده شدن برای صعود تا فتح قله لحظه‌به‌لحظه سرشار از خاطرات شیرین و اتفاقات جذاب است و برای بنده قطعاً فتح لنین از بهترین خاطراتم است و همچنین فتح 4 جبهه دماوند یکی از صعودهای سخت و به‌یادماندنی بنده بود و یک‌بار به علت خرابی هوا کنسل شد و مجدد برای صعود اقدام کردیم و خوشبختانه توانستم به‌عنوان اولین بانوی ایرانی چهر جبهه دماوند را در سه روز صعود کنم.

ولی زاده در ادامه از تلخ‌ترین خاطره خود سخن گفت و بیان داشت: صعود قشنگ لنین متأسفانه به پایان خیلی تلخی منتهی شد که هر بار به یاد آن می‌افتیم واقعاً برای ما تلخ و غم‌بار است و آن از دست دادن دکتر بروجردی است که در مسیر فتح قله و در ارتفاع بالای 6800 متر ما را برای همیشه ترک کردند و در ذهن‌ها و دل‌ها ماندگار شدند. ایشان به‌عنوان پزشک تیم همراه گروه بودند و امسال 12 اردو را در کنار ما حضور داشتند.

وی در خصوص حمایت‌ها و بحث کمک‌های مالی افزود: متأسفانه می‌توان گفت که حمایت اصلاً نیست، به‌هیچ‌عنوان! و اگر گاهی گامی هم در این راستا برداشته می‌شود بسیار ضعیف است و البته مهم‌تر از بحث مالی مسئله حمایت روحی و روانی از کوهنوردان است و درست است که در بحث مالی بودجه ندارند و نمی‌توانند کمک چندانی کنند اما این انتظار می‌رود که در بحث حمایت معنوی و روانی اقدام کنند و لااقل از یک خسته نباشید و خدا قوت دریغ نکنند چراکه این باعث انگیزه دهی و بالا رفتن روحیه ورزشکاران می‌شود و اگر نمی‌توانیم برای کوهنوردانمان گامی برداریم حداقل سنگ‌اندازی نکنیم.

ولی زاده استقبال بانوان استان را در حیطه کوهنوردی فوق‌العاده دانست و گفت: آن زمان که ما تازه شروع کردیم شاید 2 یا 3 نفر بیشتر خانم در شهر شیروان نبودیم اما در حال حاضر اگر بخواهیم یک برنامه کوهنوردی اجرا کنیم حداقل 200 نفر آماده و پای‌کارند و در این زمینه پیشرفت خوبی داشته‌ایم و تنها، دغدغه مالی مطرح است.

 وی همچنین افزود: وسایل و ابزار کوهنوردی قیمت بالایی دارند و هزینه‌بر هستند و ازآنجایی‌که همه قله‌های سطح استان زیر 3 هزار متر هستند بنابراین برای تمرین بیشتر ناچار باید به استان‌های مجاور سفر کرد که این خود هزینه‌بر است و درواقع توانایی کوهنوردان استان بالا است اما به شرطی که ازنظر مالی حمایت شوند و حداقل تو می‌توانی ها در دلشان زنده شود.

ولی زاده در پاسخ به این سؤال که چقدر برای سفر لنین هزینه کردید گفت: برای بنده نزدیک به 24 میلیون هزینه برداشت البته خود سفر 10 میلیون هزینه داشت و مابقی هزینه مربوط به خرید وسایل و تجهیزات بود که برای تأمین آن سه وام با بهره 18 درصد برداشتم و واقعاهزینه ها کمرشکن بود و به همین دلیل از مصوبین امر تقاضامندم که لااقل رایزنی‌هایی انجام بشود تا وام با بهره پایین‌تر در اختیار ورزشکاران قرار بگیرد تا ما هم بعد از فتح قلل غصه‌دار پرداخت وام با این درصد بالا نباشیم.

وی همچنین به تشریح جزئیات صعود به لنین قرقیزستان پرداخت و بیان داشت: اردوهای آمادگی از 9 ماه قبل از سفر برگزار می‌شد که در هر اردو تعدادی حذف می‌شدند و درنهایت 11 نفر 27 تیرماه از ایران به مقصد کشور قزاقستان پرواز کردیم، وقتی به ارتفاع 6400 رسیدیم همان‌جا چادر زدیم و قرار بود 12 شب به سمت قله حرکت کنیم اما به خاطر شرایط بد جوی این اتفاق نیفتاد و روز بعد آقای چشمه قصابان، یکی از بهترین‌های ایران در کوهنوردی که به‌عنوان مسئول فنی همراه تیم ما بودند اعلام کردند یک گروه 8 نفره تیز پا آماده شوند که امروز قله را فتح کنیم و مابقی فرادا برای صعود قله اقدام کنند و قبل از تمام شدن صحبت ایشان بنده کوله‌ام را بسته و آماده بودم لذا یک گروه 8 نفره با چند نفر خارجی یعنی 13 نفر به سمت قله حرکت کردیم و به‌عنوان تیم اول همان روز قله را فتح کردیم اما تیم دوم که دکتر بروجردی در آن بود به علت فوت ناگهانی ایشان از فتح قله بازماندند و همه در اندوه و غم از دست دادن دکتر فرورفتند.

ولی زاده در ادامه از وضعیت سنگ‌نوردی استان سخن گفت و بیان داشت: از سالیان گذشته سنگ‌نوردی در استان ما قوی بوده و حتی مقامات آسیایی نیز داشته‌ایم اما متأسفانه کمبود امکانات از قبیل نبود دیوراره ها و سالن‌های سنگ‌نوردی در استان از آسیب‌ها و ریزش‌های این رشته محسوب می‌شود که جا دارد از سوی مصوبین امر پیگیری شود البته در مرکز استان یک سالن اختصاصی برای سنگ‌نوردی وجود دارد ولی در کل تعداد سالن و امکانات نسبت به سنگ‌نوردان استان واقعاً در حد ضعیفی است.

وی همچنین به تازه‌کاران کوهنورد توصیه‌هایی داشت و اظهار کرد: کوهنوردی یکی از مفرح‌ترین و بهترین رشته‌هایی است که یک ورزشکار می‌تواند انتخاب کند چراکه در فضای باز است و هیچ‌وقت تکراری نمی‌شود و هر بار در صعود قله تجربه‌های جدیدی می‌توان به دست آورد البته تازه‌کارها باید در نظر داشته باشند که فقط تجربی عمل نکنند و حتماً ازنظر مباحث علمی و کلاس‌های تئوری خود را تقویت کنند چراکه هر زمان ازلحاظ علمی هم این رشته را کامل کنید آن زمان است که می‌توانید ادعا کنید یک کوهنورد هستید و همچنین حتماً در باشگاه‌های کوهنوردی که در سطح استان وجود دارد ثبت‌نام کنید تا اصول کوه‌پیمایی را به‌طور کامل بیاموزید و بتوانید یک کوهنوردی با حداقل آسیب را تجربه کنید و از آن لذت ببرید.

ولی زاده در پایان ضمن تشکر از آقای بهمن یار رئیس هیئت کوهنوردی استان عنوان کرد: از مسئولین استانی و شهرستانی تقاضا دارم که نه‌تنها رشته کوهنوردی بلکه همه رشته‌ها و ورزشکاران را حمایت کنند و همواره کنار ورزشکاران باشند و حمایت معنوی و روانی و البته مالی خود را دریغ نکنند. خبرنگار غلامرضا مینا

فرماندار شیروان تشکیل شورای اسلامی در کشور تجربه موفقی در واگذاری مسئولیت‌ها به مردم بود...
ما را در سایت فرماندار شیروان تشکیل شورای اسلامی در کشور تجربه موفقی در واگذاری مسئولیت‌ها به مردم بود دنبال می کنید

برچسب : اختصاصی,کوهنورد,شیروانی,قرقیزستان, نویسنده : shirvanandishe بازدید : 175 تاريخ : يکشنبه 5 آذر 1396 ساعت: 3:46